Pizza de casa

Nu-mi place sa-mi fac aluatul singura pentru tartele care-mi plac :) Dar cand vine vorba de pizza, unde, ce-i drept, lucrurile sunt mai simple, ador sa framant aluatul cu propriile-mi maini.

Apa, sare, drojdie, faina. E o placere sa simti cum se incheaga si devin o potentiala paine, pana cand le deturnez spre tava de pizza, uneori cu ulei de masline sau oregano.

Si cand vine vorba de pizza nu ma supun retetelor. De asta pentru mine Capriciosa, Quatro Formaggi, Romana, Quatro Stagioni s.a.m.d. nu sunt decat mituri. Fiecare noua sesiune de copt pizza devine motiv pentru un experiment in bucatarie. Acum, daca ajung sa reproduc o reteta fara sa vreau, asta nu e decat pura intamplare.

Am pornit, dupa ce am facut aluatul, sa fac un sos care a mers direct pe aluat intins in strat gros. Sos din 2 rosii, jumatate de ardei gras, jumatate de ceapa, usturoi in ulei de masline si busuioc uscat. Totul aruncat in blender cateva secunde.

Iar peste aluatul manjit cu sos am asezat o ploaie de: mozzarella, salam chorizo, gogosari, ciuperci, ceapa verde, ulei de masline si sare/piper.

Totul a sarit in cuptor pana cand crusta a devenit crocanta. Si asa a aratat dupa coacere.

O minune impartita frateste. Si in toate astea sosul si salamul fac tot jocul.



Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s