In zbor.

Nu cred ca lumea pleaca din tara din prea mult bine. Oricata dragoste ar exista (barbat, pisic, locuri familiare, amintiri etc), exista un moment in care realizezi ca vrei mai mult. Exista acea clipa dureroasa in care simti ca trebuie sa o iei de la capat, te plafonezi, lucrurile devin comode si cu toate astea experimentezi o senzatie de cadere in gol. Nu are viata pe cat sens ti-ai fi dorit sa aiba.

Nu poti spune ca fugi de responsabilitate pentru ca e orice altceva mai putin fuga nu, nu poti nici spune ca ii abandonezi pe ceilalti pentru ca ei ar trebui sa fie aceia care vad ca nu esti fericita acolo unde te afli. Si fiecare zbatere nu face altceva decat sa contramandeze agonia. Trebuie sa stergi tabla, sa o iei de la zero sau macar de la 1, sa resetezi contorul.

O faci cu reticenta. Te urci in avion inca entuziasta si undeva deasupra Germaniei simti ca ai vrea sa te defenestrezi. Traiesti o senzatie apasatoare de sufocare.

Cerul este inca senin deasupra Germaniei. Soarele incalzeste peticele verzi de pamant. Privelistea e calma dar tu uiti sa inhalezi. Asa ca-ti spui ca trebuie sa te recompui. Cum ar fi acum sa iesi pe culoar si sa alergi urland „Vreau inapoi acasa!”?

Nu o faci. Nici macar nu te ridici din scaun. Tragi aer adanc in piept (fix ca in instructiunile care crezi ca nu functioneaza), il tii in piept 5 secunde, dupa care expiri. O senzatie de pace pare sa-ti umple plamanii.

Avionul taie aerul. Pe un alt culoar decupat in nori alte avioane gonesc, in sens invers, se duc la tine acasa cel mai probabil, pline de turisti curiosi care n-au auzit decat de Dracula si vor auzi mai apoi de mici, sarmale si caini vagabonzi.

Iar drumul tau? Avionul survoleaza pamant teribil de plat, petice din ce in ce mai verzi, apa revarsata, vaci mici, destul de mici cat sa le prinzi la chei pe post de breloc.
Intrarea in Olanda, prin Est, a inceput. La fel coborarea in spatiul aerian Olandez.

De acum incolo viata va fi o insiruire de branza, ploaie si verdeata.

Reclame


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s